SUDAR VOZOVA: Poginuo vozač, desetine putnika povređeno

Nesreća kod Lozane

SUDAR VOZOVA: Poginuo vozač, desetine putnika povređeno

Planeta -
Vozač jednog od dva voza još nije pronađen, a smatra se da se nalazi u olupini voza i da nije preživeo sudar, izjavio je portparol policije kantona Vo, Žan Kristof Soterel

LOZANA - Dva putnička voza sudarila su se u Švajcarskoj u ponedeljak uveče, ostavljajući desetine ranjenih putnika. Lokalni mediji su izvestili da je 44 povređeno, od kojih su četvorica u teškom stanju. Sve železničke linije u oblasti su prekinute.

Nesreća se dogodila u blizini Lozane, u zapadnom francuskom govornom delu zemlje. Vozovi su se sudarili na oko 100 metara od železničke stanice. Radi se o čeonom sudaru dva voza, jednog koji je išao iz Lozane i drugog koji je išao ka Lozani. Nesreća se dogodila u 19 časova.

"Mnogi putnici su povređeni, ali su uspešno zbrinuti od strane spasilačkih službi", rekao je jedan svedok ističući da su na terenu brojne ekipe vatrogasaca, hitne pomoći, kao i policije koja utvrđuje uzroke nesreće.

Vozač jednog od dva voza još nije pronađen, a smatra se da se nalazi u olupini voza i da nije preživeo sudar - izjavio je portparol policije kantona Vo, Žan Kristof Soterel, a preneo Rojters.

"To su regionalni vozovi. Saobraćali su nešto manjom brzinom pa, iako duboko žalimo verovatan gubitak jednog života, kao i teške povrede petoro ljudi, posledice su mogle da budu mnogo gore", istakao je Soterel.

Jedan od povređenih je prevezen helikopterom u Lozanu, dok je ostalima na licu mesta pomogla hitna pomoć ili su prebačeni u obližnje bolnice.

http://www.youtube.com/watch?v=RtKYcZBpD28

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track