OSVEŽENJE: Nevreme u Sloveniji temperatura pala za 15 stepeni
Foto: Tanjug

Dočekali

OSVEŽENJE: Nevreme u Sloveniji temperatura pala za 15 stepeni

Planeta -
Ljubljansku kotlinu uveče je pogodila snažna oluja sa jakim udarima vetra, grmljavinom i obilnom kišom, nakon višednevnih rekordnih vrućina

LJUBLJANA - Okolinu Ljubljane posle podne zahvatilo je nevreme s jakim udarima vetra i pljuskovima, uz pad temperature za oko 15 stepeni Celzijusovih. Nevreme je zahvatilo i druge krajeve Slovenije, a u okolini Žuzemberka mogući su snažniji pljuskovi i udari vetra, kao i grad.

Temperatura je pala na 24 stepena Celzijusovih. Nevreme se pomerilo ka istočnom delu Slovenije, a prema najavama meteorologa, uveče će biti pretežno oblačno s mestimičnim pljuskovima i nevremenom. Preko noći će padavine s olujom zahvatiti celu Sloveniju i prestati u subotu pre podne.

Ljubljansku kotlinu uveče je pogodila snažna oluja sa jakim udarima vetra, grmljavinom i obilnom kišom, nakon višednevnih rekordnih vrućina,.

Istočno od centra Ljubljane zapalila se jedna kuća, verovatno od udara groma, a vatra je ubrzo ugašena, dok pojedini izvori navode da je požar izbio i u naselju Vrhovci.

Na jednom tržnom centru u Ljubljani vetar je odneo deo krova, u području Dolenjska je zbog grada veličine lešnika zaustavljen saobraćaj na autoputu, a u oblasti Gorenjska je pukla vodovodna cev, dok je oluja u večernjim satima stigla do oblasti oko reke Mure.

Bez struje su ostali stanovnici Ribnice, u regionu Dolenjska. Zasad nije poznato koliku je štetu nevreme nanelo usevima.

Nakon više dana vrelog tropskog talasa, zemlje regiona od juče su na udaru najavljivanog nevremena, praćenog jakim vetrovima, pljuskovima, gradom, gromovima i munjama.

Juče su na Meteoalarmu EU Hrvatska, kao i Mađarska, Slovenija i Srbija označene crvenom bojom koja znači izuzetno opasno vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track