NEVREME: Oluja poštedela Zagreb, u Zagorju grad veličine jajeta
Foto: Rojters

Kiša s grmljavinom

NEVREME: Oluja poštedela Zagreb, u Zagorju grad veličine jajeta

Planeta -
Zagrepčani su pozvani i da spuste roletne. Ako tokom nevremena budu napolju, "neka hodaju pognuti" i, "ako hodaju uz zgrade, neka paze da ne bi eventualno nekakav crep pao na njih

BEOGRAD - Najavljeno jako nevereme je zaobišlo Zagreb, dok je u Zagorju padao grad veličine jajeta. Nevreme je posle 21 sat zahvatilo Zagorje i Međimurje, a prema dojavama, u delu Zagorja je padao grad veličine jajeta, dok je slabog grada bilo u blizini Čakovca.

Nevreme sa kišom i grmljavinom zahvatilo je večeras severozapad Hrvatske, uključujući glavni grad, Zagreb, ali, kako navode tamošnji mediji, oluja nije toliko opasna koliko se tvrdilo u najavama. Međutim, kako piše sajt za vremensku prognozu Crometeo.hr, glavni udar nevremena se tek očekuje.

Nepogoda je oko 19.30 stigla do Zagreba, uz jake munje i gromove, ovekovečene snimcima na hrvatskim internet-sajtovima. Mediji javljaju o povremenoj kiši i pljuskovima. Zbog najavljene opasnosti od grada, Zagrepčani su pozvani da automobile sklone u garaže.

Gradske vlasti su do subote u podne omogućile besplatno parkiranje u javnim garažama i garažama trgovačkih centara. Bilo je i građana koji su, kako navode mediji, sklonili automobile ispod mostova.

Zagrepčani su pozvani i da spuste roletne. Ako tokom nevremena budu napolju, "neka hodaju pognuti" i, "ako hodaju uz zgrade, neka paze da ne bi eventualno nekakav crep pao na njih", rekao je šef Civilne zaštite Državne uprave za zaštitu i spašavanje Robert Mikac.

Nevreme je posle Zagreba zahvatilo Krk, gde je bilo jakog pljuska i grmljavine, a u međuvremenu je olujni oblak ojačao na hrvatsko- slovenačkoj granici, javlja Crometeo. Pre pola sata, nevreme je zahvatilo Zagorje i Međimurje, dok je kod Čakovca bilo slabog grada. Najava nevremena bili su i veliki talasi koji su jutros u Puli onemogućili trojicu mladića da izađu iz vode.

Spasli su ih policija i vatrogasci koji su mladiće našli na obali sa okrvavljenim dlanovima i ogrebotinama koje su "zaradili" boreći se s talasima. Zbog najavljenog nevremena, nautičari kod istarskog priobalja nisu se danas otisnuli na more.

Iz BIH mediji javljaju da je u Zenici oluja kasno popodne iščupala veliko drvo i oborila ga na zgradu opštinskog suda.

Najavljeno jako nevereme je zaobišlo Zagreb, dok je u Zagorju padao grad veličine jajeta. Nevreme je posle 21 sat zahvatilo Zagorje i Međimurje, a prema dojavama, u delu Zagorja je padao grad veličine jajeta, dok je slabog grada bilo u blizini Čakovca.

Od građana se preko Fejsbuka moglo saznati da je grad zaobišao Varaždin, na severu Hrvatske, ali je padao u okolnim mestima.

U Zagrebu je bilo samo kiše i jake grmljavine. Kako javlja portal Index.hr, osveženje je zahvatilo najviše zapad Hrvatske, i u delu Gorskog kotara je temperatura mestimično opala i ispod 20 stepeni Celzijusovih. Međutim, iako je veče, u delovima Dalmacije i Slavonije i dalje je 30 stepeni Celzijusovih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track