VOZI IZ UŽIVANJA: Nemac traktorom došao u Hrvatsku

Polako ali sigurno

VOZI IZ UŽIVANJA: Nemac traktorom došao u Hrvatsku

Planeta -
Svi se voze malo u Nemačkoj, u krugu od 100 kilometara oko svoa grada, ali meni je ovo druga godina zaredom da sam krenuo iz Nemačke do Hrvatske, kaže Volfgang Voit (44)

GOTINGEN - Nemac Volfgang Voit (44) iz Gotingena, krenuo je starim poršeovim traktorom sve do Hrvatske. Za sobom umesto pluga vuče kamp prikolicu.Strastveni kolekcionar traktora na put se odlučio, kako kaže, iz zdravstvenih razloga - ima problema sa zglobovima i glavom i kaže da će se ovako vratiti u normalu."Svi se voze malo u Nemačkoj, u krugu od 100 kilometara oko svoa grada, ali meni je ovo druga godina zaredom da sam krenuo iz Nemačke do Hrvatske", kaže nam Volfgang, penzionisani građevinac.

Put do Hrvatske trajao je pet dana. Obišao je Krk i Glavotok. Sledeća odredišta su mu Rab, Zadar, Šibenik i Nacionalni park Krka. Volfgang je u Nemačkoj član nekoliko klubova i redovno odlazi na razne mitinge. Traktor, kojim putuje po Jadranu, je marke porše sa dizel motorom iz davne 1958., a kupio ga je 1996. godine. Prve tri godine mu je isključivo služio za obrađivanje zemlje na porodičnoj farmi, ali tada je počeo da ulaže u njega i renovira ga.

Svog ljubimca kupio je za 500 nemačkih maraka, a sad vredi više od 25.000 evra. Traktor ima 35 KS, troši 17 litara na 100 km i maksimalna brzina mu je 31 km/h, ipak ne vozi ga brže od 25 km/h.

Kod kuće ima još sedam traktora. Na odmoru u Hrvatskoj pridružila mu se i devojka koja će ga pratiti autom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track