Denver: Devojčici (6) kanabisom leče epilepsiju
Foto: Printskrin YT

Nekonvencionalni vid lečenja

Denver: Devojčici (6) kanabisom leče epilepsiju

Planeta -
Korišćenjem ulja kanabisa, po tretmanu koji su odobrili lekari, Šarlot Fidži je smanjila broj epileptičnih napada sa 300 nedeljno, na tri u periodu od osam meseci

DENVER - Devojčica Šarlot Fidži (6) iz Denvera, pati od veoma iscrpljujućih napada epilepsije koje uspeva da drži pod kontrolom jedino korišćenjem kanabisa u medicinske svrhe.

Roditelji su Šarlot prvo odveli kod lekara specijaliste koji je devojčici savetovao specijalizovanu dijetu. Međutim, ovaj tretman pomogao je samo neznatno.

"Kao roditelj morate da kažete, hajde da napravimo korak u nazad i sagledamo stvari ponovo. Da li je ovaj tretman zaista dobar za moje dete", kaže Met, Šarlotin otac.

Ostajući bez izbora, porodica je počela da istražuje ulje kanabisa, kao nekonvencionalni vid lečenja koji je odmah dao rezultate.

Ovaj tretman prethodno su odobrili pedijatri i neurolozi.

Prema navodima Šarlotine majke Peg, napadi koje je njena ćerka imala "pali" su sa 300 nedeljno na svega tri u periodu od osam meseci.

"Šarolot sada sama može da jede i pije. Noću mirno spava, a njeno ponašanje slično autizmu, samopovređivanje, plakanje, izlivi besa, nesanica, odbijanje kontakta sa drugima...sada je stvar prošlosti. Ona je bistre glave, fokusirana, jaše konje, slika, igra i pešači. Čak po prvi put u životu ima i prijatelja. Njen mozak se leči. Ona je zdrava. Ona je srećna".

http://www.youtube.com/watch?v=bx6niSTzm3o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track