Preminula Nemica (20) kojoj je ajkula odgrizla ruku
Foto: Dejli Mejl

Tragično letovanje na Havajima

Preminula Nemica (20) kojoj je ajkula odgrizla ruku

Planeta -
Jana Luterop nije izdržala na aparatima na održavanje života

HONOLULU - Nemačka turistkinja Jana Luterop, koja je pre nedelju dana izgubila ruku u napadu ajkule u blizini plaže na Havajima, preminula je sinoć u bolnici "Maui memorijal medikal senter" na ostrvu Maui.

Portparol bolnice, Kerol Klark, potvrdila je da je dvadesetogodišnja Jana, koja se od napada nalazila na aparatima za održavanje života, sinoć preminula, prenela je agencija AP.

Jana je ronila na 90 metara od plaže Palauea na Havajima kad joj je ajkula odgrizla desnu ruku. Nakon što je čuo njene povike i video krv, profesor u srednjoj školi u Kaliforniji, Rik Mur, uskočio je u vodu i izneo nemačku turistkinju na obalu.

Nije poznato koja vrsta ajkule je napala Janu Luterop. Zvaničnici uključeni u istragu napada navode da svedoci nisu uspeli da vide ajkulu.Zvaničnici američke savezne države Havaji su u utorak objavili plan da će u naredne dve godine proučavati kretanje jedne vrste ajkula u vodama oko Mauija, zbog naglog rasta napada tih životinja na ljude od početka 2012.

Ove godine je na Havajima bilo osam takvih napada, a lani 12, dok se u toj državi godišnje obično dešava tri do četiri takva incidenta.

http://www.youtube.com/watch?v=c9GGp26ig6E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track