AUTOM RAZVALILI IZLOG: Nova pljačka Pink Pantera u Ženevi!?

Opljačkana prodavnica Zenit satova

AUTOM RAZVALILI IZLOG: Nova pljačka Pink Pantera u Ženevi!?

Planeta -
Šteta od krađe satova, kao i oštećenja prodavnice iznosi ukupno milion švajcarskih franaka

ŽENEVA - Nepoznati lopovi su danas udarili kolima u vrata prodavnice čuvenog proizvođača satova Zenit u centru Ženeve i "očistili" izložbene vitrine, objavila je švajcarska kompanija! Zenit, deo LVMH-a, francuskog konglomerata koji proizvodi luksuzne predmete, objavio je da se upad, kako se pretpostavlja, desio u ranim jutarnjim satima.

Mo Tiberti, portparolka Zenita, rekla je AFP-u da su lopovi izašli sa 30 satova, ali nije odmah mogla da kaže kolika je vrednost ukradene robe. Šteta od krađe satova, kao i oštećenja prodavnice iznosi ukupno milion švajcarskih franaka (812.000 evra), navela je Tibertijeva, a preneo AFP.

Za sada nije poznato da li iza krađe stoji čuvena kriminalna grupa Pink Panter, međutim stil pljačke govori da je to veoma izvesno...

Odmah je izdata međunarodna poternica za dvojicom pljačkaša, snimljenim kamerom za nadzor, ali još nisu uhvaćeni. Privatno obezbeđenje je javilo policiji da je pljačka izvršena jutros u 5.50 sati. Policija je došla i našla automobil koji je bio ukraden. Prodavnica "Zenit", otvorena 2011. je prvi put opljačkana, ali bio je pokušaj krađe prošle godine u fabrici "Zenit" u kantonu Nojšatel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track