CRNOGORCI TRLJAJU RUKE: Najviše troše Rusi i Srbi

Budvanska rivijera

CRNOGORCI TRLJAJU RUKE: Najviše troše Rusi i Srbi

Planeta -
Na dobru vanpansionsku postrošnju najviše je uticalo to što ugostitelji, za razliku od trgovaca, nisu značajno povećali cene

BUDVA - Ruski i srpski turisti najviše novaca troše u vanpansionskoj potrošnji na Budvanskoj rivijeri a najmanje gosti iz zapadne Evrope, koji su strogo pansionski orijentisani i retko izlaze iz hotela.

Na dobru vanpansionsku postrošnju najviše je uticalo to što ugostitelji, za razliku od trgovaca, nisu značajno povećali cene.

Međutim značajan deo vanpansionskog prometa, takozvanog uličnog, zbog neizdavanja fiskalnih računa, ne ulazi u legalne tokove, a najčešće se ne izdaju računi prilikom prodaje odeće, obuće, roštilja, suvenira.

Pojedine prodavnice u Budvi uvele su 24-satno radno vreme, kako bi udovoljili potrebama turista u jeku turističke sezone.

Cene skoro svih proizvoda, osim mleka i hleba, znatno su veće nego u periodu od novembra do maja. Predsednik SO Budva Lazar Rađenović smatra da će na kraju sezone moći da se govori o rastu i broja turista i ukupnog turističkog prometa.

"Ostvarićemo planiran rast od devet odsto. Avgust je odličan, a naša je procena da će dobra biti i podsezona", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track