IZGUBILA BITKU ZA ŽIVOT: 12 godina borbe protiv anoreksije

Njena smrt pogodila je mnoge

IZGUBILA BITKU ZA ŽIVOT: 12 godina borbe protiv anoreksije

Planeta -
Mlada aktivistkinja Udruženja za poremećaje prehrane, koja je posvetila svoj život pomažući drugima, umrla je jer joj je srce otkazalo nakon 12-godišnje borbe s anoreksijom

Džej Tejlor (24) umrla je iznenada u ponedjeljak u svom domu u Njukastlu. Pola svog života borila se s poremećajem ishrane, a problemi su počeli kad je imala samo 11 godina.

Poslednja počast na Fejsbuku preplavljena je postovima drugih koji pate od ovog poremećaja, a koji su želeli odati počast svojoj prijateljici, koja je sa 18 godina izabrana za ambasadora ovog Udruženja.

Njena najmanja težina bila je oko 35 kilograma, a svaki dan je preterivala s vežbanjem. Vest o njenoj smrti na Fejsbuku pogodila je mnoge koji pate od ovog poremećaja, a neki su priznali koliko im je pomogla.

"Odavanje počasti mojoj ćerki na Fejsbuku je utešno. Ona je pomogla mnogim ljudima koji pate od poremećaja u ishrani, ali na kraju nije mogla da pomogne sebi. Bila je kao mentor, jako nadaren pisac. Pisala je i pesme o svojim iskustvima", kaže njena majka.

"Bile smo samo nas dve kad je umrla. Bilo mi je drago što sam bila tu da je utešim. Mislim da ne postoji veza kakva je između majke i ćerke. Bila je bolesna dugo, još od ranog puberteta. Odložili smo sahranu dok se njena sestra ne vrati s Floride".Trejsi je postavila vest o smrti svoje ćerke na svoju Fejsbuk stranicu. Napisala je: "Ja sam Džejina majka Trejsi, moja lepa ćerka Džej Tejlor je iznenada i mirno preminula kod kuće u ponedjeljak, kad joj je bilo samo 24 godine".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track