U IME NARODA: Presudio silovatelju ćerke, porota ga oslobodila!

Nije kriv

U IME NARODA: Presudio silovatelju ćerke, porota ga oslobodila!

Planeta -
Porota je odlučila da neće podići optužnicu zbog ubistva, s obzirom da je prema zakonu države Teksas dopušteno da se koristi smrtonosna sila kako bi se sprečio ili zaustavio seksualni napad

TEKSAS - Otac koji je zatekao muškarca kako siluje njegovu petogodišnju devojčicu i potom ga pretukao na smrt neće snositi posledice za svoj čin.

Porota je odlučila da neće podići optužnicu protiv 23-godišnjaka zbog ubistva, s obzirom da je prema zakonu američke savezne države Teksas, gde se događaj desio, dopušteno da se koristi smrtonosna sila kako bi se spriečio ili zaustavio seksualni napad.

Šerif prvi je odbio da podigne optužnicu protiv oca, nakon čega je slučaj prosleđen poroti na odlučivanje.

Otac je poslao sina i ćerku da nahrane kokoške, ali se ubrzo dečak vratio kući i ispričao ocu da je neko zgrabio njegovu sestru i odvukao je u malu kolibicu. Otac je potom pojurio prema kolibi iz koje se čula njegova ćerka kako vrišti a kada je ušao zatekao je muškarca i devojčicu bez donjeg veša.

Bacio se na muškarca, koji je naknadno identifikovan kao Jezus Mora Flores (47), i počeo da ga udara šakama po licu. Nakon nekoliko udaraca, Flores je izgubio svest, a otac devojčice je prvo proverio da li je njegova ćerka nepovređena a potom je pozvao hitnu pomoć kako bi se napadaču ukazala medicinska pomoć.

Prema snimku razgovora sa lekarima vidljivo je kako otac nije imao nameru da ubije čoveka, i da mu je bilo veoma žao zbog celog događaja.

http://www.youtube.com/watch?v=zSnNH49T7mw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track