Bulatović: Prevlaka je sastavni deo Crne Gore!
Foto: REUTERS

Spor

Bulatović: Prevlaka je sastavni deo Crne Gore!

Planeta -
Za mene je nerazumljiva defanzivna politika Vlade Crne Gore u odnosu na ovaj problem, poručuje funkcioner Demokratskog fronta

PODGORICA - Prema zaključima Skupštine Crne Gore, koji su na snazi, poluostrvo Prevlaka je sastavni deo Crne Gore. Bez Prevlake u sastavu Crne Gore, nema kontrole nad Bokom kotorskom, što znači bitno ugrožavanje suvereniteta naše države - kaže Predrag Bulatović, član parlamentarnog Odbora za evropske integracije Crne Gore i funkcioner Demokratskog fronta.

Pre dva dana na Cetinju su predsednici Hrvatske i Crne Gore Ivo Josipović i Filip Vujanović saopštili da će se, ako ne bude zajedničkog stava dveju vlada oko Prevlake, to pitanje rešavati pred međunarodnim sudom u Hagu.- Za mene je nerazumljiva defanzivna politika Vlade Crne Gore u odnosu na ovaj problem - nastavlja Bulatović. - Uočavam da sve vlasti koje su bile u Hrvatskoj imaju identičan odnos kada je Prevlaka u pitanju. Dakle, nepromenjen stav, ali uz promenu retorike. Očekujem probleme sa hrvatske strane, jer će ona kao članica Evropske unije, kada za to dođe vreme, ucenjivati Crnu Goru sa Prevlakom, onako kako su to činili u sporu koji su imali sa Slovencima.

Prevlaka ili rt Oštro, „kapija Boke“ dugo čeka razgraničenje dveju država. Poluostrvo je dugo 2,6 kilometara, široko između 150 i 500 metara, površine stotinu hektara. Prema crnogorskim izvorima oduvek je bilo vojna baza i na Prevlaci su bili oni kojima pripada Boka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track