BRČKO: Srbi sprečili prolazak svatova sa šahovnicama!

Izbegnut veći incident

BRČKO: Srbi sprečili prolazak svatova sa šahovnicama!

Planeta -
Srbi koji su učestvovali u parastosu u spomen na stradale prilikom oslobađanja Bukvika, preprečili su put svatovima koji su nosili zastave Republike Hrvatske

BRČKO - U Bukviku kod Brčkog juče je održan parastos na stradale Bukvičane koji su pre 21 godinu stradali prilikom oslobađanja ovoga sela od strane Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog veća odbrane.

U momentu dok je pomenuta ceremonija trajala naišli su svatovi sa istaknutim zastavama Republike Hrvatske koje su odmah potom zaustavili Srbi koji su

"Vozili smo se mirno, čak smo, kada smo primetili da se u kapaeli održava neka ceremonija smanjili muziku i prestali da trubimo. Međutim ispred nas su izašli ljudi i blokirali put. Čak su pokušali na silu iz automobila da nam uzmu jednu zastavu Hrvatske. Policija je brzo reagovala i sprečila veći problem", rekao je jedan od svatova.

On je dodao da je tada policija Brčko Distrikta zatražila da zastave "ubace“ u automobil i da prođu što su na kraju morali i da učine.

"Smatram da policija nije svoj posao uradila kako treba. Mi nismo ništa krivi, samo su pokvarili mladencima njihov dan. Bosna je takva i svi svatovi nose svoje zastave, Bošnjaci "ljiljane", Srbi "orlove" , a mi "šahovnicu". Nikoga nismo provocirali jer smo išli svojim putem i oni, mislim na Srbe, su nam oduzeli naše pravo na slobodno kretanje. Treba tražiti odgovornost policije u Brčkom", rekao je jedan od učesnika dodajući da je on Hrvatski državljanin, te da će najvjerovatnije o svemu u ponedjeljak obavestiti u Ambasadu Hrvatske u BiH.

S druge strane, prema drugim izvorima, niko od prisutnih Srba nije pokušao da na silu uzme zastavu Hrvatske već su zastave bile povučene u automobile, pa je samim tim izbegnut veći incident.

http://www.youtube.com/watch?v=a5cObdCJQ-k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track