Snouden na tajnoj lokaciji, ali putuje i očekuje posete

Živi bezbedno i pod nadzorom

Snouden na tajnoj lokaciji, ali putuje i očekuje posete

Planeta -
Niko ne zna gde je smešten. To je učinjeno na njegov zahtev, jer shvatamo da je nivo opasnosti još veoma visok", rekao je njegov advokat Anatolij Kučerena

MOSKVA - Odbegli američki obaveštajac Edvard Snouden, koji je objavio poverljive podatke tajne američke službe, živi pod nadzorom na tajnoj lokaciji u Rusiji, ali može da putuje inkognito i očekuje posete članova porodice, rekao je njegov advokat Anatolij Kučerena.

"Niko ne zna gde je smešten. To je učinjeno na njegov zahtev, jer shvatamo da je nivo opasnosti još veoma visok", rekao je Kučerena.

Advokat je rekao i da Snouden ima obezbeđenje, ali nije hteo da kaže da li je to nadzor ruskih bezbednosnih snaga.

"To ne moraju da budu ruske bezbednosne snage. Imamo i nekoliko privatnih firmi", rekao je Kučerena , u intervjuu televizijskom kanalu RT, koji će biti emitovan 23. septembra, a čije je izvode prenela agencija Interfaks.

On je dodao da Snouden može da putuje ili ode u šetnju a da ga niko ne prepozna, uprkos tome što je poznat širom sveta i što mediji na sve načine pokušavaju da saznaju gde stanuje.

"Ide u šetnju. Može da putuje. I putuje, jer ga interesuje naša istorija", rekao je Kučerena.

Na pitanje da li ljudi prepoznaju Snoudena, advokat je odgovorio da ga do sada niko nije prepoznao.

Kučerena je potvrdio da Snoudenov otac planira da ga poseti, kao i njegova majka i baba i deda.

Upitan da li Snouden ima još tajnog materijala koji do sada nije obelodanio, Kučerena je odgovorio "da", bez iznošenja detalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track