POD OPSADOM: Lovokradica ubio četvoricu i ne prestaje da puca

Drama u Austriji

POD OPSADOM: Lovokradica ubio četvoricu i ne prestaje da puca

Planeta -
Osumnjičeni je počeo da puca na policajce kada su mu prišli. Pored ostalog, ubio je vozača hitne pomoći koji je pružao prvu pomoć jednom od ranjenih policajaca

BEČ - Osumnjičeni lovokradica, koji je pod opsadom austrijskih policajaca na jednoj farmi, do sada je ubio četiri čoveka a razmena vatre se sporadično nastavlja.

Kako je saopštila policija, lovokradica, čije ime nije saopšteno, ubio je tri policajca pre no što se zabarakidirao na farmi u Melku, gradiću u Donjoj Austriji na sedamdesetak kilometara zapadno od Beča. Opsada je počela jutros, i nastavlja se i tokom noći.

Prethodne noći, osumnjičeni je ubio dva policajca i vozača kola hitne pomoći u obližnjem gradu Anaberg. Prema rečima portparola austrijskog Ministarstva unutrašnjih poslova, pronađeno je i telo trećeg policajca, koji je bio nestao.

I tenkovi u opsadi
I tenkovi u opsadi

On je imao rane od metaka, a ubijen je u svojim patrolnim kolima. Taj policajac je ubijen po svoj prilici nakon što je osumnjičeni ukrao to vozilo i držao policajca kao taoca. A to se desilo nakon što su otmičareva kola u pokušaju bekstva sletela u jarak.

U razmeni vatre sa osumnjičenim, jedan policajac je ranjen. Policija za sada odbija da identifikuje naoružanog čoveka, ali državna televizija ORF javlja da se radi o 55-godišnjem lovokradici.

Kako je saopšteno, pokušaji da se uspostavi kontakt sa njim na zabarikadiranoj farmi "veoma su teški". Osumnjičeni je počeo da puca na policajce kada su mu prišli. Pored ostalog, ubio je vozača hitne pomoći koji je pružao prvu pomoć jednom od ranjenih policajaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja