IZREŠETANI NA BASKETU: Ubijeno 10 ljudi, među njima i devojčica

Osveta narko kartela

IZREŠETANI NA BASKETU: Ubijeno 10 ljudi, među njima i devojčica

Planeta -
Sijudad Huarez smatran je gradom s najvišom stopom ubistava na svetu, u kojem je samo tokom 2010. godine ubijeno oko 3.000 ljudi, najčešće u obračunima među kartelima Sinjaloa i Huarez

MEKSIKO SITI - Najmanje desetoro ljudi, među kojima i šestogodišnja devojčica, ubijeno je na severu Meksika, kada je grupa napadača naoružanih automatskim puškama, otvorila vatru na posetioce amaterske košarkaške utakmice, saopštile su u ponedeljak vlasti.

Napadači naoružani puškama AK-47, odjednom su se, u dva vozila, pojavili kod košarkaškog terena u predgrađu Sijudad Huareza na granici s Teksasom i otvorili vatru.

U napadu su ubijena osmorica muškaraca, jedna žena i šestogodišnja devojčica, potvrdio je portparol kancelarije tužioca države Čivava Karlos Gonzales.

Gonzales je za AFP rekao da vlasti za sada nisu nikoga uhapsile niti znaju motiv napada.

Pucnjava se dogodila u Loma Blanki, mestu pored Sijudad Huareza, gde je u avgustu federalna policija ubila šefa narko kartela Sinjaloa, Gabina Salasa Valensijana.

Meksičke vlasti saopštile su početkom meseca da su privele optuženog za ubistvo vođe narko kartela Huarez, Alberta Karilja Fuentesa.

Sijudad Huarez smatran je gradom s najvišom stopom ubistava na svetu, u kojem je samo tokom 2010. godine ubijeno oko 3.000 ljudi, najčešće u obračunima među kartelima Sinjaloa i Huarez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track