Ambasada Srbije u Libiji oštećena u borbama
Foto: Tripoli.mfa.gov.rs

Ambasada Srbije u Libiji oštećena u borbama

Planeta -
Šteta je neznatna, ističe Ministarstvo i dodaje da se u saradnji sa libijskim vlastima preduzimaju mere za popravku i zaštitu zgrade

BEOGRAD - Rezidencija ambasadora Srbije u Tripoliju, glavnom gradu Libije, oštećena je tokom borbi u tom gradu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Šteta je međutim neznatna, ističe Ministarstvo i dodaje da se u saradnji sa libijskim vlastima preduzimaju mere za popravku i zaštitu zgrade.

"Dobili smo uveravanja da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se zaštitili naši diplomatsko-konzularni objekti i sprečili ovakvi incidenti ubuduće", piše u saopštenju.

Rezidencija ambasadora oštećena je u petak, 25. jula. Libiju potresa najžešći talas nasilja od svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera Gadafija 2011. godine.

U Libiji je, po podacima Ambasade u Tripoliju, oko 100 državljana Srbije, zaposlenih u međunarodnim kompanijama i zdravstvenim ustanovama. Zvaničnici Ambasade su u redovnom kontaktu s njima.

Ministarstvo spoljnih poslova mavodi da Ambasada odmah odgovara na sva njihova pitanja i zahteve za pomoć, posebno u vezi s administrativnom procedurom za odlazak iz Libije. Državljanima Srbije koji i odluče da ostanu u Libiji, savetuje se da se čuvaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track