Beč duguje 4.6 milijardi evra!

Renate Brauner predstavila izveštaj

Beč duguje 4.6 milijardi evra!

Austrija -
U protekloj godini grad je uložio 65 miliona evra u održavanje i zamenu vodovodnih cevi i postrojenja, kaže gradska ministarka za finansije

BEČ - Grad Beč duguje 4,6 milijardi evra, pokazao je današnji zvanični izveštaj Grada.

Grad je u 2013. godini potrošio 1,8 milijardi evra (4%) više nego što je planirano. Najviše su profitirale građevinske firme, koje su od grada za razne sanacije dobile oko 1,9 milijardi evra.

“Kako bismo osigurali da će sva domaćinstva u Beču imati čistu pijaću vodu, u protekloj godini grad je uložio 65 miliona evra u održavanje i zamenu vodovodnih cevi i postrojenja”, objasnila je gradska ministarka za finansije Renate Brauner (SPÖ).

Neplanirano su porasli i izdaci u zdravstvu i socijalnim uslugama i to za 31,2 miliona evra, pa sada iznose 3,37 milijardi. U obrazovanje i brigu o deci uloženo je 176 miliona više od planiranog.

Broj zaposlenih koji rade za grad, uključujući i radnike Bečkog stambenog preduzeća (Wien Wohnen), Saveza bečkih zdravstvenih ustanova i preduzeća Bečki kanal (Wien Kanal), krajem prošle godine iznosio je 56.720 radnika sa punim radnim vremenom. Prema poslednjem izveštaju, izdatom pred zaključivanje finansijskog stanja grada u 2013. godini, broj zaposlenih iznosi 56.830.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track