ITALIJANI ZGROŽENI: Austrijanci, radite to kod svoje kuće!
Foto: AP

Skandal zbog razuzdanih turista

ITALIJANI ZGROŽENI: Austrijanci, radite to kod svoje kuće!

Austrija -
Kada mi putujemo u Austriju, prilagodimo se njihovim pravilima, to se zovu maniri. Možda bi i oni mogli da proguglaju šta je to, pre nego što opet dođu, kaže jedna Italijanka

LINJANO - Autrijski turisti napravili su pravi haos u malom italijanskom turističkom mestu Linjanu gde je veliki broj boravio na produženom vikendu tokom praznika Duhovi. "Ubijali" su se od alkohola, tukli se s kim su stigli, plaže, trgove i fontane zatrpali su praznim flašama i ostacima od jela, pišu italijanski mediji.

Hitna pomoć je svakog časa izlazila na teren kako bi spasila živote Austrijanaca koji su u Italiju došli sa samo jednim ciljem - da se “ubiju” od alkohola, pišu Italijani, a prenose austrijski mediji.

Hitna pomoć je u dva dana u bolnicu prevezla 27 osoba otrovanih alkoholom i osam osoba čije je stanje posle pijančenja bilo izuzetno ozbiljno. Policija je sa građevinskog krana morala da “skida” bodibildera (19) iz Klagenfurta, koji se pijan popeo i više nije mogao da siđe. Njega u Italiji čeka sudski proces, a momak se brani činjenicom da je na mašini “hteo malo da trenira”.

Domaćini su svom besu dali oduška u novinama:

Probajte to da radite u Austriji, pa da vidimo šta će da se desi”, smatra jedan stanovnik Linjana.

“Da to urade kod kuće, uhapsili bi ih i papreno kaznili”, odgovara drugi.

Stanovništvo traži uvođenje mera protiv “alkoholičarskih tura” sa severa, a epitet “Majorke za Austrijance” im se nikako ne dopada.

“Kada mi putujemo u Austriju, prilagodimo se njihovim pravilima, to se zovu maniri. Možda bi i oni mogli da proguglaju šta je to, pre nego što opet dođu”, izjavila je jedna Italijanka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track