DRUŽENJE SRBA IZ DIJASPORE: Zajedničkim snagama čuvaju tradiciju i nacionalni identitet
Foto: Vladimir Kozomara

Hram Svetog Save u Beču

DRUŽENJE SRBA IZ DIJASPORE: Zajedničkim snagama čuvaju tradiciju i nacionalni identitet

Austrija -
Ovo je još jedan u nizu susreta Srba koji žive u rasejanju čiji je cilj povezivanje i zajedničko delovanje na očuvanju srpske kulture i jezika

BEČ - Srpsko prosvetno kulturno društvo "Prosvjeta“ iz Beča ugostilo je 12. juna u sali Hrama Svetog Save u trećem bečkom okrugu, predstavnike Kulturnog i dokumentacionog centra Srba iz Budimpešte. Cilj skupa je očuvanje srpske kulture, jezika i nacionalnog identiteta.

Predsednik Prosvjete Srđan Mijalković istakao je da je ovo još jedan u nizu susreta Srba koji žive u dijaspori, čiji je cilj povezivanje i zajedničko delovanje na očuvanju srpske kulture, jezika i nacionalnog identiteta.

Milan Đurić, direktor Kulturnog i dokumentacionog centra Srba u Mađarskoj rekao je da Srpski centar na izvestan način predstavlja izlog srpske manjine u Mađarskoj i izlog Srbije u Budimpešti i rasejanju uopšte.

U Srpskom kulturnom centru se godišnje organizuje oko 90 različitih kulturnih manifestacija. Centar poseduje i biblioteku-arhivu sa preko 5.000 različitih naslova. Centralna manifestacija je "Mesec srpske kulture" koja se od 12. septembra do 10. oktobra održava u Budimpešti i drugim mađarskim gradovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track