ERDOGAN ZAOŠTRAVA SITUACIJU: Kurc da mi se izvini zbog onog što je rekao!
Foto: AP

Napetost pred posetu turskog premijera

ERDOGAN ZAOŠTRAVA SITUACIJU: Kurc da mi se izvini zbog onog što je rekao!

Austrija -
Erdoganovi govori u inostranstvu do sada su bili više nego kontroverzni, pa je ministar Kurc želeo da spreči eventualne incidente i napetost

BEČ - Turski premijer Tajip Erdogan zatražio je pred svoju nezvaničnu posetu Beču izvinjenje ministra spoljnih poslova Austrije Sebastijana Kurca (Sebastian Kurz), koji ga je upozorio da tokom boravka u Austriji "ne truje atmosferu" i ne pokušava da podeli Austrijance.

Zahtev za izvinjenje nije napisao Erdogan lično, već je to na Tviteru učinio Metin Kulunk, turski poslanik i osoba zadužena za međunarodne kontakte Erdoganove partije AKP.

"Austrijski ministar spoljnih poslova zbog preterivanja u svojoj izjava mora da se izvini premijeru Erdoganu”, napisao je Kulunk. Dobro obavešteni izvori tvrde da je izvinjenje zahtevao sam Erdogan, koji ovim putem želi da izvrši pritisak na austrijskog političara.

Inače, poznati su i detalji nezvanične posete turskog premijera. On će u Beč stići 19. juna kada će u Ledenoj dvorani Albert Šulc (Albert-Schultz-Eishalle) na Kagranu, u 22. bečkoj opštini, održati govor.

Njegovi govori u inostranstvu su do sada bili više nego kontroverzni, pa je ministar Kurc želeo da predupredi eventualne incidente i napetost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track