TURSKI HAKERI UPALI NA KURCOV SAJT: Ko si bre, ti, mali?!

Virtuelna odmazda

TURSKI HAKERI UPALI NA KURCOV SAJT: Ko si bre, ti, mali?!

Austrija -
Ti nisi taj koji će da odlučuje kako će da govori naš premijer, napisali hakeri u poruci u kojoj je, pored Erdoganove, postavljena i slika sultana Sulejmana Veličanstvenog

BEČ - Turski hakeri upali su na zvanični sajt austrijskog ministra spoljnih poslova Sebastijana Kurca i na nemačkom, turskom i engleskom ostavili natpis "Ko si bre, ti, mali!“

Ovo je, po svemu sudeći, odmazda za Kurcovu kritiku Erdoganove privatne posete Beču tokom koje će on održati niz predizbornih govora uoči predsedničkih izbora u Turskoj ovog leta.

Podsetimo, Erdogan će održati govor u četvrtak uveče u dvorani za sportove na ledu na bečkom Kagranu, u 22. gradskoj opštini.

Grupa hekera, koji se nazivaju "Akincilar“ (akindžije, nekadašnji turski konjanici ­razbojnici), međutim poručuju Kurcu: "Ti nisi taj koji će da odlučuje kako će da govori naš premijer.“

Pored Erdoganove slike, na podrugljivoj poruci hekera na sajt ministra Kurca postavljena je i slika Sulejmana Veličanstvenog. Ovaj sultan je osvojio Beograd 1521. godine i neuspešno opsedao Beč 1529. godine.

Na ne baš najboljem nemačkom, "akindžije“ kažu da je Erdogan potomak Sulejmana Veličanstvenog i da Evropa strepi od njega.

Kurcov portparol potvrdio je bečkom dnevnom listu Kurir (Kurier) da je, na delu ministrove internet ­stranice gde fanovi mogu da "okače“ svoje slike, puna tri sata zaista stajala ova poruka "akindžija“. Portparol dodaje da je ministar bio "opušten“ i da ga hakeri nisu posebno impresionirali.

Ovu poruku su hakeri postavili na sajt ministra Kurca
Ovu poruku su hakeri postavili na sajt ministra Kurca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track