PRIJATELJI DO GROBA, BUKVALNO: Najbolji drugovi izvršili samoubistvo ugljen monoksidom!
Foto: REUTERS

Tragedija

PRIJATELJI DO GROBA, BUKVALNO: Najbolji drugovi izvršili samoubistvo ugljen monoksidom!

Austrija -
Komšije su pozvale policiju i vatrogasce kada su na vratima stana u kojem su njih dvojica živeli otkrili poruku “Pažnja! Opasno po život!”

BEČ - Od detinjstva najbolji drugovi Markus F. (44) i Arnold S. (46) izvršili su samoubistvo tako što su se ugušili ugljen monoksidom u stanu u kojem su živeli u mestu Zekirhen na jezeru Valerze u pokrajini Salcburg.

Tragedija se dogodila u ponedeljak, a komšije su pozvale policiju i vatrogasce kada su na vratima stana u kojem je počinjeno samoubistvo primetile natpis: “Pažnja! Opasno po život!”.

Odmah je ustanovljneo da je u stanu velika količina ugljen monoksida, što su posvedočile i krpe pod prozorima i oko ulaznih vrata, koje su očigledno poslužile da otrovni gas ne izađe iz stana. Nedaleko od ulaznih vrata, u dnevnoj sobi, policajci su pronašli beživotna tela stanara.

Kriminalistička policija otkrila je da su se muškarci, danima pre samog čina, na internetu i raznim forumima raspitivali o mogućnostima samoubistva ugljen monoksidom. Nakon što su napisali oproštajna pisma i upozorenje za spasioce, prijatelji su u zatvorenom prostoru uključili kupljeni agregat kućne izrade.

Povod za samoubistvo najverovatnije su bili problemi sa alkoholom. Dodatni motiv je i činjenica da je Markus F. nedavno izgubio firmu, koju mu je otac ostavio u nasledstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja