Jesu li Srbi (potencijalna) politička sila u Beču?
Foto: Www.peterrigaud.com

Kurir poziva na panel diskusiju

Jesu li Srbi (potencijalna) politička sila u Beču?

Austrija -
Najveći srpski onlajn portal u Austriji organizuje 26. juna razgovor sa šefovima svih poslaničkih klubova u gradskom parlamentu o snazi srpskog glasačkog tela uoči izbora 2015. godine
1 / 4 Foto: Www.johanngudenus.at

BEČ - Kurir (najveći srpski onlajn portal u Austriji) organizuje 26. juna,u okviru serije programa o „Austrijskim Srpkinjama i Srbima“, panel diskusiju na temu „Godina pre izbora – velik glasački potencijal ili precenjena ciljna grupa“. Ona će biti održana u Cafe Laby, Otakringerštrase 80 (Ottakringestrasse 80), u 16. bečkoj opštini u 13 sati.

Austro­-Srbi čine gotovo deset procenata stanovništva glavnog grada Austrije. Samo u Beču ih živi oko180.000, a u čitavoj Austriji ima oko 300.000 trajnih stanovnika srpskog porekla. Usvakom slučaju, ljudi srpskog roda i u Beču i u čitavoj Austriji čine najveći neautohtonisegment populacije, a većina ih ima i državljanstvo Austrije i pravo glasa.

mag. Beate Majnl­Rajzinger
mag. Beate Majnl­Rajzinger

Kako su sledeće 2015. godine, u Beču izbori za odbornike skupštine grada postavlja se pitanje "Da li se i kako partije u Beču obraćaju ovoj ciljnoj grupi? Sa kakvim pretpostavkama i metodama partije prilaze ovoj grupi stanovništva?" Ovo su neka od glavnih pitanja o kojima će se po prvi put diskutovati sa šefovima svih poslaničkih klubova u gradskom parlamentu.

Kako se prijaviti učešće u diskusiji

Pozivamo sve zainteresovane da učestvuju u diskusiji, a­ da bi joj prisustvovali, neophodno je da se prethodno prijavite ­ imenom i prezimenom, na: events@kurironline.at Veranstaltungsreihe „Austro­SerbInnen“ – Podiumsdiskussion „Ein Jahr vor der Wiener Wahl – großes Stimmenpotential oder übeschätzte Zielguppe?“ Donnerstag, 26. 06. 2014, 13:00 Uhr, Cafe Laby, Ottakringerstraße 80, 1160 Wien

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja