JUNAK: Bacio se pod prikolicu da ne bi uletela u puno dvorište vrtića
Foto: ORF

Rizikovao svoj život da spasi decu

JUNAK: Bacio se pod prikolicu da ne bi uletela u puno dvorište vrtića

Austrija -
Desetine mališana ostalo je nepovređeno zahvaljujući hrabrosti Rudolfa H. koji je svojim telom skrenuo traktorsku prikolicu koja se otkačila

KIRNBERG - Poljoprivrednik Rudolf H. (60) bacio se pod traktorsku prikolicu koja se otkačila, kako bi sprečio da uleti među mališane koji su se igrali u dvorištu vrtića.

Nesreća se odigrala u četvrtak prepodne u malom mestu u Donjoj Austriji. Sve se odigralo kao na filmu! Kočnice traktorske prikolice su otkazale, i ona je jurnula nizbrdo, u pravcu lokalnog obdaništa u čijem se dvorištu igralo desetine bezbrižne deca. Rudolf H. je bez razmišljanja potrčao za prikolicom i bacio se pred vozilo u pokušaju da ga zaustavi.

U tome, nažalost, nije uspeo. Prikolica ga je pregazila,a li je ovim junačkim potezom ipak uspeo da je skrene sa puta, pa je, umesto u dvorištu obdaništa, završila nekoliko desetina metara dalje.

Hrabri čovek je sa povredama opasnim po život helikopterom prebačen u pokrajinsku kliniku u Amštetenu (Amstetten). Zdravstveno stane Rudolfa H. je kritično i još uvek se nalazi na intenzivnoj nezi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track