Raz (12) napokon posle meseci čekanja može da se vrati kući!
Foto: ZDF Schreenshot

Austrija pronašla rešenje

Raz (12) napokon posle meseci čekanja može da se vrati kući!

Austrija -
Austrijsko Magistratsko odeljenje izdaće dečaku boravišnu dozvolu za članove porodice građana EU kako bi se sa ocem vratio u Nemačku

BEČ - Raz (12), koji je sa ocem već mesecima "zarobljen" u Beču, konačno će moći da se vrati kući.

Pošto mu je Nemačkoj ambasada oduzela pasoš austijsko Magistratsko odeljenje MA35, zaduženo, između ostalog, i za pitanja boravišta i boravišnih dozvola, izdaće Razu dokument, koji će mu omogućiti da se sa ocem vrati u Nemačku.

Ova austrijska služba izdaće dečaku petogodišnju boravišnu dozvolu za članove porodice građana EU koji potiču iz zemalja trećeg sveta.

“Ovo je moguće, budući da je dečak rođen u Gani, a da nemačke institucije već mesecima odbijaju da mu produže nemački pasoš”, saopšteno je iz kabineta gradske ministarke za integraciju, Sandre Frauenberger (SPÖ).

Boravišna dozvola, koja će mu omogućiti boravak i putovanje zemljama potpisnicama Šengenskog ugovora, Razu će biti predata sledeće nedelje.

Da potsetimo, dečak se već više od godinu dana sa ocem nalazi u Beču, nakon što mu je pri predavanju zahteva za produženje pasoša ovaj dokument konfiskovan, jer su nemački službenici posumnjali u ispravnost krštenice deteta, koje je Nemac usvojio pre više od deset godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track