UDOVIČIĆ: Srbija je ponosna na vašu humanost i požrtvovanost !
Foto: Fopo Kurir

Pismo zahvalnosti Savezu Srba u Austriji na pomoći

UDOVIČIĆ: Srbija je ponosna na vašu humanost i požrtvovanost !

Austrija -
U ime Ministarstva omladine i sporta i svoje lično ime, zahvaljujem vam što ste podržali akcije Ministarstva tokom sanacije posledica poplava u Srbiji, stoji u poruci ministra Vanje Udovičića

BEČ - Ministarar za omladinu i sport Republike Srbije Vanja Udovičić zahvalio se Zoranu Aleksiću, predsedniku Saveza Srba u Austriji, na dosadašnjem angažovanju na prikupljanju humanitarne pomoći za poplavom ugrožena područija u Srbiji.

"U ime Ministarstva omladine i sporta i svoje lično ime, zahvaljujem vam od srca što ste podržali akcije Ministarstva omladine i sporta tokom sanacije posledica poplava u Srbiji. Srbija je ponosna na vašu humanost, energiju i požrtvovanost.", poručio je Udovičić.

„Ministar Udovičića zahvalio se svima koji su učestvovali u humanitarnim aktivnostima. Pokazalo se da prepreka u zajedničkom radu nisu bili ni nacionalni, ni etnički ili bilo koja druga pripadnosti, već da smo se svi ujedinili u Austriji kako bi pomogli ljudima u nevolji“, izjavio je za Kurir Zoran Aleksić.

Ovom prilikom Sportski savez Srbije i Šahovski savez Srbije su Savezu Srba u Austriji u trajno vlasništvo poklonili osam kompleta za šah (table, figure, satove, priručnike), atletsku kuglu, te odgovarajuće lopte za fudbal, košarku i odbojku. Ovim činom, ministar Udovičič, i pomenuti savezi su još jednom dokazali da žele da pomognu razvoju sporta, i povezivanju mladih ma gde se oni nalazila, okupljali i takmičili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track