NEČOVEK: Izdavao bečke šupe i štale  250 evra po osobi!

Obogatio se na nevolji emigranata

NEČOVEK: Izdavao bečke šupe i štale 250 evra po osobi!

Austrija -
Goran D., za kojim traga policija, kupovao ruine od stanova, pa čak i štale i ostave i rentirao ih rumunskim emigrantima. Na 30 kvadrata živelo i po 10 osoba

BEČ - Policija traga za Goranom D, koji je rumunskim emigrantima izdavao za velike pare zapuštene i potpuno neuslovne stanove za život, a u nekim slučajevima čak i ostave.

On se obogatio na nevolji siromašnih porodica, koje su živele u neljudskim uslovima. Goran D. je kupio nekoliko potpuno oronulih stanova, uglavnom u 5., 6. i 16. bečkoj opštini. Ništa nije uložio u njihovo renoviranje, već je stanove iznajmljivao siromašnim rumunskim emigrantima i to po izuzetno visokim cenama: između 150 i 250 evra po osobi mesečno!

U jednom stanu u 16. bečkoj opštini na 30 kvadratnih metara živelo je deset osoba! U 6. bečkoj opštini vlasnik je nesrećnim ljudima iznajmljivao objekte, koji su u planu zgrade zavedeni kao štala, ostava ili perionica veša – i za to uzimao 250 evra po osobi!

U ovim objektima, na 170 kvadrata bilo je prijavljeno 37 osoba, mada stanari zgrade tvrde da ih sigurno ima i više. Među njima je i mlada trudnica koja uskoro treba da se porodi. Svi oni žive u katastrofalnim uslovima, u smradu i prljavštini, bez najosnovnijih potrepština i normalnih sanitarnih instalacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track