VODIČ KROZ BEČ: Ovo su najbolje i najkorisnije aplikacije!

Olakšaće vam život

VODIČ KROZ BEČ: Ovo su najbolje i najkorisnije aplikacije!

Austrija -
Aplikacija Willi proračunava rute i neophodna presedanja u bečkom prevozu i korisnika dovodi od tačke A do tačke B, dok VTM pokazuje vreme čekanja na prevoz

BEČ - Zahvaljujući informacijama koje je grad Beč stavio na raspolaganje građanima, razvijene su mnogobrojne aplikacije koje Bečlijama olakšavaju život. Izabrali smo najinteresantnije od 148 bečkih aplikacija.

ALLiSEARCH je aplikacija na kojoj se trenutno radi, a koja će kombinovati podatke grada Beča i “Open Data Portal Österreich”, nezavisnog portala koji objavljuje podatke iz oblasti nauke, kulture i privrede. Ona će korisniku pokazivati gde se u njegovoj blizini nalaze, na primer, City Bike ili taksi stanice, kao i gde se može preuzeti automobil u okviru Carsharing projekta.

Najpopularnije aplikacije u domenu saobraćaja ostaju ParkSheriff, Willi i ViennaTraffic Monitor. Putem aplikacije ParkSheriff moguće je kupiti i produžiti karte za parkiranje u zonama u kojima se ono naplaćuje, dok Willi i Vienna Traffic Monitor koriste podatke Bečkih linija. Willi proračunava rute i neophodna presedanja u bečkom prevozu i korisnika dovodi od tačke A do tačke B, dok VTM pokazuje, između ostalog zastoje i vreme čekanja na sredstva javnog prevoza.

Za Srbe u Beču posebno je pogodna veb aplikacija Wann aufs Amt? koja pokazuje prosečno vreme čekanja u opštinskim magistratima (Meldestelle), kao i Wiener Mietenrechner App kojom korisnik može da ustanovi da li je kirija koju plaća u granicama očekivanog.

Za ljubitelje kulture Kultur:App je prava poslastica, budući da ova aplikacija prikazuje, između ostalog i programe i ponude raznih državnih pozorišta i muzeja. Za one neodlučne kada je u pitanju loto kombinacija razvijena je aplikacija Cha Ching, koja korisniku pokazuje koliko bi novca osvojio da je čitave godine igrao iste brojeve.

Kompletnu listu veb i mobilnih aplikacija koje su razvijene uz podršku republike Austrije možete pronaći na stranici data.gv.at/anwendungen, a kao filter možete izabrati određeni grad ili pokrajinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track