BRUKA: Poštar odneo 24.000 tuđih pisama svojoj kući!
Foto: Beta

POŠILJKE NIKADA NISU STIGLE DO PRIMAOCA

BRUKA: Poštar odneo 24.000 tuđih pisama svojoj kući!

Austrija -
Poštanski službenik je priznao da je od januara 2006. do 23. jula ove godine odnosio pisma svojoj kućijer nije stizao da ih isporuči tokom radnog vremena

LAJTERSDORF - U kući jednog poštara iz jugoistočne Štajerske pronađeno je 24.000 neotvorenih pisama. Poštar je izjavio da zbog previše posla nije mogao da isporuči sva pisma, pa ih je skladištio u kući.

Interna istraga koju je sprovela jedna dostavljačka firma dovela je do otkrivanja nesavesnog poštara. Tokom saslušanja ovaj poštanski službenik je priznao da je u periodu od januara 2006., pa do 23. jula ove godine ukupno sakrio 24.000 pisama u svojoj kući u mestu Lajtersdorf am Rabtal (Leitersdorf im Raabtal). Prema njegovim rečima, on nije mogao da se nosi sa obimom posla, te je pisma, umesto da ih isporuči, odnosio kući.

Nakon što mu je uručena kaznena prijava, poštar je pušten kući. Sve ovo još je više poljuljalo ugled austrijske pošte. Naime, sredinom jula policija je privela bivšu službenicu pošte (33) iz Donje Austrije, koja je iz poštanskih pošiljki krala novac, nakit i ostale vrednosti.

Prilikom pretresa policija je u njenom automobilu i stanu pronašla gotovinu, nakit, poklon bonove, kao i štedne knjižice ukradene iz poštanskih pošiljki. Procenjuje se da je ova službenica iz pisama i pošiljki ukrala novac, nakit i druge vredne stvari ukupne vrednosti 12.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track