UHVAĆEN NA CARINI: Turčin iz Austrije švercovao gasni pištolj

Prelaz Gradina

UHVAĆEN NA CARINI: Turčin iz Austrije švercovao gasni pištolj

Austrija -
Sumnju carinika pobudilo je to što je vozač imao isuviše odeće na sebi, pa je usledio detaljan pregled vozila i i pretres putnika

BEOGRAD - Turski državljanin na privremenom radu u Austriji pokušao je na prelazu Gradina da prošvercuje gasni pištolj "ROHM RG 96" kalibra devet milimetara i 12 metaka.

Turčin, koji je putovao na relaciji Austrija - Turska, bio je u autu karke "krajsler"" austrijskih registarskih oznaka i nalazio se u traci za putnike koji nemaju ništa da prijave za carinsku kontrolu.

Sumnju carinika, kako se navodi, pobudilo je to što je imao isuviše odeće na sebi, pa je usledio detaljan pregled vozila i i pretres putnika.

"Tom prilikom, carinik je primetio da je vozač pomenuti pištolj zadenuo za pojas pantalona", navodi se u saopštenju.

Putnik nije želeo ništa da izjavi nakon što su carinici pored pištolja sa četiri metka u šaržeru, u njegovom automobilu otkrili još osam metaka skrivenih u kaseti ispred suvozačevog sedišta, kao i u prostoru pored njega.

Podsetimo, posedovanje gasnih pištolja kod nas nije zakonski dozvoljeno. Njihovi meci izbacuju suzavac, razdražljivac, ili neku drugu vrstu bojnih otrova. U svetu nisu svrstani u kategoriju oružja, ali ako se ovim pištoljem puca direktno u žrtvu ona trenutno može biti onesposobljena za reakciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track