ODRON ZAROBIO KUĆU: Spasili decu i žene iz nanosa mulja!
Foto: Reuters

Nevreme u pokrajini Salcburg

ODRON ZAROBIO KUĆU: Spasili decu i žene iz nanosa mulja!

Austrija -
Dobrovoljci i vatrogasci uspeli su, uz pomoć rečnih spasilaca da izbave dvoje dece i dve žene, probijajući se kroz nabujalu vodu visoku jedan metar, rekao je Markus Gevolf iz spasilačke službe

BEČ - Austrijsku pokrajinu Salcburg pogodilo je novo nevreme, a u mestu Hitau tokom noći dogodila se prava drama kada je odron odsekao od sveta stanovnike jedne kuće. Kuća je bila zarobljena nanosom vode i mulja.

"Dobrovoljci i vatrogasci uspeli su, uz pomoć rečnih spasilaca da izbave dvoje dece i dve žene, probijajući se kroz nabujalu vodu visoku jedan metar", rekao je Markus Gevolf iz spasilačke službe.

Vatrogasci su sinoć u opštini Pongau imali više od 90 intervencija. Izlazili su na teren kako bi raščistili posledice odrona, a pomagalo im je još 687 ljudi, saopštili su u pokrajinskoj vatrogasnoj komandi.

U mestu Taksenbah grom je udario u kuću i zapalio krov. Tom prilikom dvoje turista iz Nemačke je lakše povređeno i oni su prebačeni u bolnicu.

U mestu Eben im Pongau jedno drvo palo je na automobil, čiji su putnici ostali nepovređeni. U ovom delu privremeno je zbog odrona zatvoren autoput Tauernautoban.

U pokrajini Štajerskoj jake kiše u opštini Šladming izazvale su lokalne poplave i odrone. Dve kuće su privremeno evakuisane jer je pretio odron sa obližnjeg brda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track