HANŠIC: Treba potpuno preurediti Gradsku halu i čitavu opštinu!
Foto: Arhiva ÖVP

Počele pripreme za Evrosong

HANŠIC: Treba potpuno preurediti Gradsku halu i čitavu opštinu!

Austrija -
Šef Narodnjačke partije u 15. bečkoj opštini Georg Hanšic zatražio je da se, povodom organizovanja Evrovizije, za ovu opštinu osmisli potpuno novi privredno-poslovni koncept

BEČ - Odluka austrijskog javnog servisa ORF da organizaciju naredne Evrovizije poveri Gradskoj dvorani (Stadthalle) u 15. bečkoj opštini, dala je povod bečkom ÖVP-u da zatraži kompletno preuređivanje ove opštine.

Georg Hanšic (Heorg Hanschitz, ÖVP), šef Narodnjačke partije u 15. bečkoj opštini, zatražio je na današnjoj konferenciji za štampu da se, povodom organizovanja Evrosonga, za ovu opštinu osmisli ne samo novi privredno-poslovni koncept, već je zahtevao potpuno preuređivanje ovog dela grada.

Hanšic je podsetio na nezaustavljivi rast glavnog grada u poslednjih nekoliko godina i napomenuo da uz sve veći broj stanovnika Beč sebi ne može da dozvoli da ne profitira.

Čeka da je ulepšaju za Evrosong... Gradska hala u Beču
Čeka da je ulepšaju za Evrosong... Gradska hala u Beču

„Želim da se ova opština potpuno preuredi. Pre svega mislim na površine koje su do sada bile slabo, ili čak potpuno neiskorišćene, poput dela iza stanice Westbahnhof“, objasnio je Hanšic.

On je dodao i da Gradska dvorana mora da se renovira.

„Preuređenje ovog objekta je trebalo obaviti još odavno, sada konačno imamo i konkretan razlog“, dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja