INTERVENISALA I POLICIJA: Celo mesto branilo ovcu da je Arapi na zakolju!
Foto: AP

Sudar svetova

INTERVENISALA I POLICIJA: Celo mesto branilo ovcu da je Arapi na zakolju!

Austrija -
Kada se žena pobunila, rekavši da se boji da će ovca biti zaklana, policija joj je objasnila da je ona ustvari ukrala ovcu i da joj sledi kaznena prijava ako je ne vrati novim vlasnicima

BEČ - Nekoliko Arapa koji su boravili kod rođaka u mestu Kaprun u pokrajini Salcburg uzbunili su meštane, ali i lokalnu policiju, pošto su od jednog seljaka kupili ovcu, u nameri da je zakolju i pojedu. Oni su je zavezali za ogradu na obližnjem parkingu, što je odmah privuklo pažnju meštana koji su policiji prijavili da životinja bez nadzora stoji vezana za ogradu. Oni su takođe prijavili da sumnjaju da će Arapi zaklati ovcu na obližnjoj livadi, što po zakonu nije dozvoljeno i zatražili od policije da zaštiti životinju.

Policajci su stigli na lice mesta i naložili Arapima da sklone ovcu sa parkinga, pošto su prethodno obećali da će je na klanje odvesti u obližnju mesaru. Sve to posmatrala je jedna meštanka, koja je, čim je policija otišla, iskoristila nepažnju Arapa, odvezala ovcu, strpala je u gepek i odvezla svojoj kući.

Kratko nakon toga na vrata su joj zakucali policajci, rekavši da ovcu mora da vrati Arapima jer su je oni legalno kupili i u njihovom je vlasništvu. Kada se žena pobunila, rekavši da se boji da će ovca biti zaklana, policija joj je objasnila da je ona ustvari ukrala ovcu i da joj sledi kaznena prijava ako je ne vrati novim vlasnicima. Žena je ovcu vratila Arapima, koji su zbog silne frke koja se digla oko ovce odlučili da je vrate farmeru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track