LUDVIG: Grad će zaštititi stanare od stanodavaca špekulanata!
Foto: Wien.gv.at

Grad Beč u borbi protiv prevaranata

LUDVIG: Grad će zaštititi stanare od stanodavaca špekulanata!

Austrija -
Zakupci stanova u Beču sve češće se susreću sa nesavesnim stanodavcima ali im je grad ponudio pomoć i na raspolaganje stavio za to sredstva iz Fonda za pravnu zaštitu

BEČ - Grad Beč se već decenijama bori protiv samovolje stanodavaca i špekulanata. Iako se broj ovih slučajeva značajno smanjio u odnosu na devedesete godine. U Beču je bilo dvestotinak zgrada, koje su se u gradskim administrativnim krugovima vodile “opasnost od špekulacija”, a sada ih je svega 20-30, međutim problem je i dalje prisutan u gradu.

Špekulanti čine sve što je u njihovoj moći kako bi dosadašnje stanare izbacili iz stanova, kako bi novim stanarima mogli, na primer, da povećaju kirije i time zarade više. Stoga često bezrazložno raskidaju ugovore, odlažu ili loše odrađuju neophodne sanacije, prave buku kad god je moguće i slično.

““U ovim situacijama važno je da se obrate gradu”, izjavio je gradski ministar za stambenu politiku Mihael Ludvig (Michael Ludwig, SPÖ).

"Špekulacije se u ovom gradu ne tolerišu. Zaštita stanara je naš glavni prioritet”, izjavio je Ludvig.

Stoga stanarima koji nadležne organe obaveste o problemu, grad na raspolaganje stavlja sredstva iz Fonda za pravnu zaštitu, koji od 1995. godine građanima pomaže pravnom podrškom i preuzimanjem njenih troškova, kao i usluge Ureda za hitne mere i pomoć stanarima, te intervenciju svih nadležnih službi, poput građevinske policije ili sanitarne inspekcije. Telefon za prijave: 4000-8000

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track