SRBINU 15 GODINA ZA UBISTVO BIVŠE: Svaki dan mislim na nju!

Zločin u Beču

SRBINU 15 GODINA ZA UBISTVO BIVŠE: Svaki dan mislim na nju!

Austrija -
Tatjana R. ga je izdržavala, dok je on nekoliko sati nedeljno radio kao izbacivač u jednom klubu

BEČ - Srbin Igor M. (34), koji je u februaru ove godine nožem ubio svoju bivšu devojku Tatjanu R. (20), na sudu u Beču nepravosnažno osuđen na 15 godina zatvora. Optuženi je tokom suđenja priznao krivicu, ali i naglasio da je devojka njega prva napala nožem.

Osmočlana porota sa šest glasova za i dva glasa protiv proglasila je Igora M. krivim za ubistvo Tatjane R. Prema rečima advokata odbrane, optuženi neće uložiti žalbu na presudu. Igoru M. su kao olakšavajuće okolnosti uzete u obzir činjenice da je priznao krivicu, da se nakon ubistva sam predao policiji i da do sad nikad nije kažnjavan.

"Svaki dan mislim na nju“, rekao je Igor M. prisutnima u sudnici u svom završnom obraćanju. Tužilac nije komentarisao presudu.

Podsetimo, zločin se dogodio sredinom februara ove godine u zajedničkom stanu u 20. bečkoj opštini. Po hapšenju, Igor M. je policiji ispričao nekoliko verzija događaja. Najpre je tvrdio da ga je 20-godišnja devojka iz čista mira napala nožem pa je morao da se brani, da bi zatim izjavio da ga je napala i da je od zadobijenih rana pao u nesvest. Kada se probudio bila je, kako je izjavio, sva oblivena krvlju.

Igor i Tatjana upoznali su se 2012. godine u jednoj bečkoj diskoteci. Ubrzo posle toga počeli su da žive zajedno, a prema tvrdnjama poznanika, Tatjana R. ga je izdržavala, dok je on nekoliko sati nedeljno radio kao izbacivač u jednom klubu.

Igora M. dovode na suđenje (Printskrin Österreich.at)
Igora M. dovode na suđenje (Printskrin Österreich.at)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track