Doris Bures na mestu predsednice parlamenta
Foto: Wirtschaftsblatt.at

ČEKA SE ZVANIČNA POTVRDA SPÖ

Doris Bures na mestu predsednice parlamenta

Austrija -
Dnevni list Esterajh sproveo je anketu među građanima koja je jasno pokazala da Austrijanci upravo sadašnju ministarku saobraćaja vide kao novu predsednicu parlamenta

BEČ - Barbaru Pramer će, prema pisanju najvećih austrijskih medija, na mestu predsednice ustrijskog parlamenta naslediti dosadašnja ministarka saobraćaja Doris Bures (SPÖ). Njeno mesto će zauzeti Aloiz Šteger (Alois Stöger, SPÖ), a nova ministarka zdravlja postaće dosadašnja potpredsednica Saveza austrijskih sindikata (ÖGB), Sabine Oberhauzer (Sabine Oberhauser).

SPÖ još uvek nije potvrdio ove navode. Podsećamo da je austrijski dnevni list „Esterajh“ (Österreich) pre dva dana među građanima sproveo anketu koja je jasno pokazala da Austrijanci upravo ministarku saobraćaja vide kao novu predsednicu parlamenta. Socijaldemokrate su ovoga puta očigledno poslušale mišljenje građana, iako zvanične potvrde ove odluke još uvek nema.

Poznavaoci stanja u Socijaldemokratskoj partiji veruju da se SPÖ još uvek bori sa ovom odlukom. Doris Bures je, kako prenose austrijski mediji, važna karika u vladi crvenih. Šuškanja o unapređenju dosadašnjeg ministra zdravlja, Štegera, na poziciju ministra izuzetno uticajnog resora za saobraćaj i infrastrukturu, nailazi ne samo na čuđenje već i na kritike. Šteger se, naime, već nekoliko puta spominjao kao ministar u odlasku, a mnogi ga smatraju najslabijim političarem u vladi. Gabrijele Hajniš-Hosek (Gabriele Heinisch-Hosek, SPÖ), koja se takođe spominjala kao mogući kandidat za mesto predsednice parlamenta, ostaće u svom resoru. Ova ministarka je nakon mnogobrojnih grešaka i skandala u oblasti školstva izgubila veliki broj pristalica i postala jedna od najneomiljenijih ministara u vladi.Da li je ovo konačna odluka crvenih ostaje da se vidi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track