MANIJAK: Presretao ljude na ulici i pretio im pištoljem!
Foto: Shutterstock

Panika u Salcburgu

MANIJAK: Presretao ljude na ulici i pretio im pištoljem!

Austrija -
Policija još uvek traga za nepoznatim napadačem koji je u subotu prepadao građane Salcburga i pretio im pištoljem da će ih ubiti, ali se veruje je pištolj bio plastični

SALCBURG - U subotu ujutru nepoznati muškarac prepadao je sa pištoljem u ruci prolaznike po salcburškim ulicama. On je isprepadanim građanima pretio da će ih ubiti a onda se davao u beg.

Prvu žrtvu sačekao je na autobuskoj stanici u centru Salcburga u ranim jutarnjim satima. 20-ogodišnja žrtva prijavila je slučaj policiji, koja je nakon uviđaja našla jedan neispaljeni metak na mestu žločina. Napadač je nakon toga krenuo ka jednom noćnom klubu u kome ga je obezbeđenje malo pre toga vratilo sa ulaza. Iznervirani manijak ponovo je potegao pištolj, i najpre naciljao na jednog izbacivača a onda prišao drugom i stavio mu pištolj pod vrat. Uplašeni članovi obezbeđenja su uspeli da se izvuku i sklone iza ulaznih vrata.

Sledeću žrtvu napao je par minuta kasnije, ali se umešao muškarac koji se tu slučajno našao i video da se nešto čudno dešava. Manijak je onda seo u taksi koji ga je odvezao do železničke stanice. Vožnju je platio i od tada mu se gubi trag.

Policija još uvek traga za nepoznatim napadačem, a prema iskazima svedoka prepostavljaju da je kod sebe imao plastični pištolj.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track