UŽASNO: Dečaci zadavili prase u bečkom zoološkom vrtu!
Foto: Wikipedia

Mučili životinje iz čiste obesti

UŽASNO: Dečaci zadavili prase u bečkom zoološkom vrtu!

Austrija -
Četiri dečaka uzrasta od 11 do 14 godina u u zoo vrtu Lajncer Tirgarte nnajpre su kamenicama gađali divlju svinju i njene mladunce a onda konopcem zadavili jedno prase

BEČ- U subotu je u bečkom zoološkom vrtu Lajncer Tirgarten (Lainzer Tiergarten) u 13. bečkoj opštini grupa dečaka starosti između 11 i 14 godina, kanapom su zadavili jedno od mladunaca divlje svinje

Incident se dogodio oko 15:30, kada je grupa posetilaca primetila četiri dečaka kako iz obesti muče životinje. Oni su zatvorenim divljim svinjama najpre davali hleb kako bi ih namamili da priđu ogradi, a zatim su ih gađali kamenjem. Uzrujani posetioci su alarmirali policiju, koja je po dolasku u zoološki vrt pronašla i jedno mrtvo prase, koje je bilo zadavljeno kanapom.

“Vođa bande” (13) priznao je da je on zadavio prase. Policija je dvojicu 14-godišnjaka uhapsila zbog mučenja životinja, a dečake od 11 i 13 godina pustila pošto je prethodno pozvala njihove roditelje. Posle saslušanja i četrnaestogodišnjaci su pušteni iz pritvora a protiv njih će biti podnete prijave.

Ova četvorka nekoliko dana ranije bila takođe je maltretirala divlje svinje, a nadležnom šumaru, koji ih je opomenuo da ne muče životinje, pretili su da će ga izbosti ako ih ne ostavi na miru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track