STAVLJALA U SVOJ DŽEP: Knjigovođa na ime fantomskih radnika ukrala 37.000 evra!

Snašla se

STAVLJALA U SVOJ DŽEP: Knjigovođa na ime fantomskih radnika ukrala 37.000 evra!

Austrija -
Pošto se radilo o lancu restorana, u prvo vreme niko nije ništa posumnjao, jer je restoran konstantno primao nove radnike ili sezonsku ispomoć

SANKT FAJT - Knjigovođa (44) jednog lanca restorana u Koruškoj osumnjičena je za proneveru 37.000 evra. Ona je na platnu listu dodavala nepostojeće radnike, na ime kojih je podizala novac i stavljala u svoj džep.

Ona je prošle godine na listu počela da dodaje jednog po jednog fantomskog radnika kojem je, navodno, trebalo isplatiti primanja.

Budući da se radilo o lancu restorana, u prvo vreme niko nije ništa posumnjao, jer je restoran konstantno primao nove radnike ili sezonsku ispomoć.

Za fiktivne radnike žena je otvorila nekoliko računa na svoje ime, na koje je dokazano uplatila barem 37.000 evra. Kada je policija konačno otkrila prevaru i zatvorila račune, na njima je pronašla samo 3.500 evra.

U toku ispitivanja rekla je da je novac iskoristila za vraćanje stambenog kredita, privatnih dugova i održavanje životnog standarda na koji je do tada navikla. Tužilaštvo je protekle nedelje preuzelo slučaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja