(FOTO) DIJASPORA IZAŠLA NA ULICE: Srbi u Beču slavili svetsko srebro košarkaša!

Ponosni na orlove

(FOTO) DIJASPORA IZAŠLA NA ULICE: Srbi u Beču slavili svetsko srebro košarkaša!

Austrija -
Ovo srebro za nas sija jače i lepše od zlata! Svaka im čast na trudu. Momci su pokazali kako se igra za svoju zemlju!, kaže Bojan S. iz Beča
1 / 7 Foto: Vladimir Kozomara

BEČ - Naši zemljaci u Beču zdušno su tokom sinoćne utakmice bodrili srpske "orlove“ u finalnom meču protiv selekcije SAD u finalu Svetskog prvenstva u košarci održanom u Španiji.

Čak i pri vođstvu košarkaša SAD sa 30 koševa razlike verni navijači su glasno proslavljali svaku trojku i zakucavanje naših igrača.

Iako je utakmica praćena u velikom broju bečkih lokala, najvatrenija atmosfera bila je u ulici Otakringerštrase (Ottakringerstrasse) u kojoj se nalazi najveći broj srpskih kafića. Nakon utakmice veliki broj navijača "naoružanih“ srpskim trobojkama, šalovima i dresovima izašao je na ulicu da proslavi osvajanje svetskog srebra.

"Ovo srebro za nas sija jače i lepše od zlata! Svaka im čast na trudu. Momci su pokazali kako se igra za svoju zemlju!", kaže Bojan S.

Naši zemljaci su, uz skandiranje "Srbija“ i "Šampioni“, prošetali ulicom, a skup je obezbeđivale bečka policija, koja uvek to čini kada navijači proslavalju pobede svojih timova. Nije zabeležen nijedan incident.

U ambasadi Republike Srbije u Beču finale sa Amerikancima pratili su zaposleni u ambasadi, kao i rukovodioci srpskih sportskih i kulturno-umetničkih društava i klubova iz Beča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track