DRAMA U ŠUMI: Penzioneri sa unučićima (4 i 6) upali u osinjak!

Tražili pečurke

DRAMA U ŠUMI: Penzioneri sa unučićima (4 i 6) upali u osinjak!

Austrija -
Elena je sve vreme ponavljala 'Deda, nemoj da umreš', a ja sam istovremeno pokušavala da smirim nju i Nou, pozovem Hitnu pomoć i ćerku i dam im naše koordinate, kaže Gelinde

KLAGENFURT - Dvoje penzionera i njihovi unuci (4, 6) preživeli su pravu dramu kada su u šumi u blizini Klagenfurta upali u osinjak. Porodica je u ponedeljak popodne bila u potrazi za pečurkama kada su ugazili u gnezdo i razdražili insekte koji su im naneli veliki broj uboda.

Penzioner (70) je u begu kolabirao, a supruga ga je na leđima iznela iz šume. Drama se odigrala u šumi pokraj mesta Marija Zal u Koruškoj.

"Ugazili smo u osinjak i istog momenta osetili prve ubode. Pas je zavijao, deca su vrištala. Počeli smo da bežimo glavom bez obzira, ali su ose nastavile da nas prate i napadaju“, izjavila je Gerlinde Sejr.

Njen suprug je zadobio veliki broj uboda u potiljak posle čega se srušio na zemlju.

"Elena (6) je sve vreme ponavljala 'Deda, nemoj da umreš', a ja sam istovremeno pokušavala da smirim nju i Nou (4), pozovem Hitnu pomoć i ćerku i dam im naše koordinate“, kaže Gelinde.

Nakon što je pozvala hitne službe Gerlinde je na leđima ponela svog onesvešćenog supruga Helmuta (70).

"Sreća moja pa ima svega 50 kilograma. Na pola puta mi je u susret došao policajac i pomogao mi“, izjavila je Austrijanka.

Nakon prijema u bolnicu, lekari su kod penzionera i dece, ustanovili skoro 20 uboda. Gelinde, Elena i Noa su pušteni na kućno lečenje, a muškarac je zadržan preko noći na posmatranju. On će u naredna dva meseca primati terapiju, a ubodi ne bi trebalo da ostave nikakve posledice po zdravlje dece i njegove supruge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track