PETRIKIĆ: Želimo da privučemo austrijske investitore u Srbiju!

Austrijsko-srpski privredni forum u Beču

PETRIKIĆ: Želimo da privučemo austrijske investitore u Srbiju!

Austrija -
Austrijsko-srpski privredni forum želi da pruži priliku potencijalnim investitorima iz Austrije da iz prve ruke dobiju informacije o privatizaciji 502 srpska preduzeća

BEČ - Austrijsko-srpski privredni forum održaće se večeras u Beču, a na njemu će o predstojećoj privatizaciji 502 preduzeća u Srbiji govoriti direktorka Agencije za privatizaciju Srbije Marijana Radovanović.

Prezentacijom, Austrijsko-srpski privredni forum želi da pruži priliku potencijalnim investitorima iz Austrije da iz prve ruke dobiju informacije o privatizaciji. Učešće u predavanju na temu "Nova Srbija: Predstojeća privatizacija 502 preduzeća na bazi novog Zakona o privatizaciji" uzeće i direktorka Centra za privatizaciju Ivana Ranković Â Blažević. Među privrednicima u Austriji i dalje postoji interesovanje za ulaganje u Srbiji, istakao je predsednik Austrijsko-srpskog privrednog foruma iz Beča Radivoje Petrikić.

"Interes za ulaganje u Srbiji i dalje postoji. Prema mojim saznanjima za proces privatizacije je interesovanje bilo nešto manje i nije bilo puno zainteresovanih iz Austrije", rekao je on. Petrikić je, međutim, ocenio da to ne mora puno da znači, jer je više od 400 firmi iz Austrije već prisutno u Srbiji i sigurno su predstavnici tih preduzeća pratili ponudu Agencije za privatizaciju", objasnio je Petrikić za Tanjug.

"Vlada premijera Aleksandra Vučića poslednjih meseci počela je brojne reforme i donela više važnih zakona za razvoja države. Jedna od hrabrijih vladinih odluka je donošenje novog zakona o bankrotu, kao i zakona o privatizaciji, koji na delu pokazuju volju za reformama i evropsku orjentaciju srpske vlade", istakao je ugledni bečki advokat Petrikić iz advokatske kancelarije "CMS Rajh-Rorvig Hajnc" dodajući da je rezultat ovakve orijentacije, između ostalog, privatizacija 502 preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track