Grad Beč i industijalci pomažu psihički obolelim osobama da nađu posao!

Inkluzija

Grad Beč i industijalci pomažu psihički obolelim osobama da nađu posao!

Austrija -
Za bečku zdravstvenu politiku od posebnog je značaja da se ljudima sa psihičkim oboljenjima ponudi perspektiva koja je skrojena prema njihovim potrebama, kaže gradska ministarka Sonja Veseli

BEČ - Udruženje "REiNTEGRA” koje pripada Gradu Beču i koje već 30 godina radi na pitanjima poslovne rehabilitacije psihički obolelih objavilo je brošuru koja će dodatno podstaći zapošljavanje ovakvih kadrova.

"REiNTEGRA” je u saradnji sa Udruženjem industrijalaca Beča napravila "Brošuru inkluzije za preduzeća”. U brošuri su predstavljeni uspešni projekti inkluzije koje je "REiNTEGRA” realizovala sa bečkim preduzećima.

"Za bečku zdravstvenu politiku od posebnog je značaja da se ljudima sa psihičkim oboljenjima ponudi perspektiva koja je skrojena prema njihovim potrebama. Brošura za inkluziju nudi preduzećima uputstvo sa raznim modelima kooperacije”, kaž Sonja Veseli (Sonja Wehsely), ministarka Grada Beča za zdravstvo i socijalna pitanja.

"Raskinite s tabuima, ne plašite se i pružite psihički obolelima oslonac za njihovu budućnost”, poručuje predsednik Udruženja industrijalaca Beča Volfgang Hesun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track