DOŽIVELI KLINIČKU SMRT: Ima života posle smrti!

AUSTRIJSKI PACIJENTI TVRDE

DOŽIVELI KLINIČKU SMRT: Ima života posle smrti!

Austrija -
Jedan od ispitanih pacijenata (57) ispričao je da je iz ćoška prostorije posmatrao svoje mrtvo telo tokom reanimacije

BEČ - Život posle smrti postoji, potvrdila je studija koju je sproveo Evropski savet za medicinsku reanimaciju, u kojoj su učestvovali i pacijenti iz Austrije, koji su doživeli kliničku smrt. Iako klinički mrtvi, 40 odsto preživelih pacijenata mogli su detaljno da opišu svoju okolinu i sve zvuke koji su se čuli tokom reanimacije.

Britanski naučnici, koji su proučavali fenomen života posle smrti tokom pomenute studije, došli su do zaključka da čovekova svest živi minimalno još nekoliko minuta nakon što ljudski mozak u potpunosti prestane sa radom, odnosno kada je čovek već mrtav.

Ova studija je trajala četiri godine i tokom nje je posmatrano 2.060 Austrijanaca, Engeza i Amerikanaca kod kojih je došlo do zastoja rada srca. Od ukupno 330 preživelih čak njih 140 doživelo je vantelesno iskustvo.

Jedan od ispitanih pacijenata (57) ispričao je da je iz ćoška prostorije posmatrao svoje mrtvo telo tokom reanimacije. Nakon tri minute lekarski tim je uspeo da oživi ovog pacijenta. Nakon toga čovek je tačno u detalje opisao šta je ko od medicinskog osoblja radio. Takođe je opisao i zvuke koji su se tokom reanimacije čuli u prostoriji.

Slične fenomene opisao je veliki broj reanimiranih pacijenata, međutim, njihovi doživljaji su se uglavnom veoma razlikovali. Dok jedni navode da je to stanje potpunog mira i slobode, drugi kažu da su u tim momentima imali napade panike. Nekima je vreme tokom kliničke smrti veoma brzo prolazilo, dok drugi naglašavaju da su im sekunde trajale kao sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track