Preduzetnik ostao bez 2,4 miliona evra jer mu je policija uzela dva USB-a!

Tužio policiju i državu Austriju

Preduzetnik ostao bez 2,4 miliona evra jer mu je policija uzela dva USB-a!

Austrija -
Posle policijske kontrole na putu preduzetnik shvatio da mu nedostaju UES-beovi sada traži nadoknadu štete jer je izgubio vredne poslove zbog nemogućnosti pristupa podacima

SALCBURG - Jedan preduzetnik iz Tirola tužio je policiju i Republiku Austriju jer su mu iz kola nersala dva USB-a sa važniim dokumentima posle policijske kontrole.

Preduzetnika su u regiji Pincgau kod mesta Lofer zaustavili policajci i izvršili kontrolu vozila. Posle dva sata shvatio je da mu nedostaju dva USB-a. Odmah je otišao u jednu policijsku stanicu i prijavio nestanak. Preduzetnik tvrdi nadoknadu štete jer tvrdi da je izgubio poslove vredne 2,4 miliona evra, zbog nemogućnosti pristupa poslovnim podacima na USB.

Portparolka policije kaže da im je poznato da će oštećeni preduzetnik podneti tužbu protiv policije i države. Policija će sada morati da sprovede istragu, i utvrdi ko je uopšte mogao da uzme dva USB-a iz preduzetnikovog vozila.

Kada ga je zaustavila policijska patrola, Tirolac je vozio prikolicu, na kojoj je bio automobil. Iza njega je bio kamion poljskih registracija, sa prikolicom na kojoj su bila tri automobila. Automobili na prikolicama su verovatno bili razlog zašto je policija kontrolisala vozače i vozila koja voze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track