Afrički Don Žuan uz pomoć dvojnika  varao i žene  i državu!
Foto: Austrijska Policija

Živeo na račun Austrije i Austrijanki

Afrički Don Žuan uz pomoć dvojnika varao i žene i državu!

Austrija -
Potiv muškarca Tijan Sonko (28) trenutno se vodi nekoliko istraga, između ostalog i zbog prevare, krađe, pronevere, lažnih brakova i prevare austrijskih socijalnih institucija

BEč - Afrički Don Žuan, Tijan Sonko (28) koji je u Austriji prevario 15 žena, i sa nekima od njih dobio decu, sklopio tri nevažeća braka, nije varao samo žene, već i državu. On je na prevaru od Zavod za zdravstveno osiguranje i Biroa za zapošljavanje, godinama dobijao novac i besplatne medicinske usluge.

Prevarene žene, od kojih je Gambijac uzimao novac za, navodno, bolesne roditelje koji žive u siromaštvu, podnele su krivične prijave austrijskoj policiji. Protiv muškarca se trenutno vodi nekoliko istraga, između ostalog i zbog prevare, krađe, pronevere i lažnog braka. Policija je danas saopštila da postoji osnovana sumnja da je Sonko prevario i državne institucije.

„Zajedno sa saučesnikom, koji fizičkim izgledom jako podseća na osumnjičenog, Sonko je prevario Austrijski zavod za zdravstveno osiguranje i Biro za zapošljavanje“, izjavio je portparol policije, Tomas Kajblinger (Thomas Kaiblinger).

 Afrički Don Žuan sa milionerom Rihardom Lugnerom
Afrički Don Žuan sa milionerom Rihardom Lugnerom

Afrikanac je godinama primao novac za nezaposlene, iako na to nije imao pravo, a zahvaljujući tome što je bio prijavljen na Birou, bio je i socijalno i zdravstveno osiguran. Istraga protiv Afrikanca se pokazala kao izuzetno teška, jer se osumnjičeni brani ćutanjem.

Policija moli sve žrtve koje su pale na šarm ovog prevaranta da se jave na broj: 31310-47228.

Podsećamo, Afrikanac je prevario ukupno 15 žena od kojih je uspeo da izvuče ukupno 38.000 evra koje je, umesto navodno bolesnim roditeljima, slao svojoj venčanoj supruzi u Gambiju. Prevara je otkrivena kada su se dve prevarene žene slučajno upoznale na jednoj društvenoj mreži.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track