Srušila se fabrika najpoznatijih austrijskih napolitanki!

Istraga u toku

Srušila se fabrika najpoznatijih austrijskih napolitanki!

Austrija -
Vatrogasci su do duboko u noć uz pomoć specijalnih mašina, pasa tragača i posebnih uređaja za otkrivanje zvuka proveravali da li pod hrpom šuta ima ljudi

BEČ - Deo poznate bečke fabrike slatkiša Maner (Manner) u 17. bečkoj opštini srušio se juče poslepodne, a prema prvim informacijama, nema stradalih i povređenih, objavio je austrijski Kurir.

"Srećom, ispod gomile krša nema zatrpanih radnika i niko nije povređen", izjavio je šef vatrogasne ekipe koja je stigla na lice meste. Vatrogasci su do duboko u noć uz pomoć građevinskih i drugih specijalnih mašina, pasa­t ragača i posebnih uređaja za otkrivanje zvuka, proveravali da li pod hrpom šuta ima ljudi.

Porparolka Manera izjavila je da se još uvek ne zna uzrok urušavanja dela fabrike. Veruje se da to ima veze sa građevinskim radovima koji su obavljani na kompleksu, ali prave razloge će utvrditi istraga.

Fabrika Maner je jedno od retkih većih bečkih preduzeća koje ima neprekidnu tradiciju još od Austrouugarske i čija se fabrika još uvek nalazi na originalnoj lokaciji. Manerova fabrika u Hernalsu se renovira od avgusta 2012. Cilj investicije od 30 miliona evra je da se od 2015. Manerovi slatkiši opet proizvode isključivo u Beču.

Maner, koji je poslednjih decenija kupio neke druge poznate, tradicionalne marke čokoladnih proizvoda, najveće je austrijsko preduzeće za proizvodnju slatkiša, a jedan od njihovih najpoznatijih proizvoda su napolitanke sa lešnikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track