DŽIHADISTI ŠALJU DECU U SMRT: Dečak (14) pripremao teroristički napad na železničku stanicu u Beču!

Austrija u šoku

DŽIHADISTI ŠALJU DECU U SMRT: Dečak (14) pripremao teroristički napad na železničku stanicu u Beču!

Austrija -
Mediji iz policijskih izvora saznaju da je osumnjičeni tinejdžer Austrijanac turskog porekla i da je planirao da napad izvrši kao bombaš-samoubica

BEČ - Policija je sinoć u Donjoj Austriji uhapsila 14-godišnjeg džihadistu koji je planirao teroristički napad na Beč, tačnije glavnu železničku stanicu Vestbanhof (Westbahnhof).

Mihaela Obenaus, portparol državnog tužilaštva u Sankt Peltenu u Donjoj Austriji potvrdila je austrijskim medijima hapšenje 14-godišnjaka. Ona je izjavila da je istraga u toku i da će više detalja javnosti biti saopšteno narednih dana.

Austrijski list Kronen Cajtung iz policijskih krugova saznaje da je osumnjičeni 14-godišnji Austrijanac turskog porekla i da je "bio blizu ostvarenja svog cilja" kada je uhapšen.

Dečak je navodno sa interneta skinuo detaljne planove za izgradnju bombe kojom je planirao da raznese bečki Vestbanhof, inače najveću železničku stanicuu zemlji. Austrijski mediji prenose da je planirao da napad izvrši kao bombaš-samoubica, a ispituje se i ko ga je indoktrinirao i da li njime manipulišu radikalni muslimanski krugovi u Beču.

Prema nepotvrđenim informacijama, dečak je u toku prvog saslušanja priznao da je sa interneta skinuo planove za izradu bombe. Novi detalji ovog slučaja, koji je širom Austrije izazvao strah i nevericu, očekuju se u toku dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track