JURACKA: Al-Ravi poredi zakon o islamu sa ratom u Gazi što je nedopustivo!

Izgubljeni u prevodu

JURACKA: Al-Ravi poredi zakon o islamu sa ratom u Gazi što je nedopustivo!

Austrija -
Manfred Juracka (ÖVP) oštro je reagovao na izjavu Omara Al-Ravija (SPÖ) koji je novi austrijski zakon o islamu izjednačio sa „izraelskom agresijom u Gazi“

BEČ - Šef Narodnjačke partije (ÖVP) u Beču, Manfred Juracka, oštro je reagovao na nedavnu izjavu funkcionera Socijaldemokratske partije (SPÖ) i odbornika Bečke gradske skupštine, Omara Al-Ravija, koji je novi zakon o islamu uporedio sa „izraelskom agresijom u pojasu Gaze“.

„Porediti zakon sa ratom i potpuno nediferencirano kritikovati Izrael zaista je nedopustivo. Ova izjava gospodina Al-Ravija je za svaku osudu“, ubeđen je Juracka.

Povod ovoj oštroj reakciji je nedavni intervju koji je Al-Ravi dao egipatskoj novinskoj agenciji Mena. U prevodu sudskog tumača stoji da je Al-Ravi novi austrijski zakon o islamu izjednačio sa „izraelskom agresijom u Gazi“.

Sebastijan Kurc, šef diplomatije i republički ministar za integracije, predano se pozabavio ovom izuzetno škakljivom temom. Novim zakonom o islamu on je stvorio fundament za miran saživot, uzimajući u obzir jasno definisana prava i obaveze, kao i zajedničke vrednosti“, nastavio je Juracka.

Prozvan... Omar Al-Ravi
Prozvan... Omar Al-Ravi

On je dodao da bi političari svih partija morali da se objektivno i pre svega stručno pozabave ovim zakonom, umesto što ga neargumentovano kritikuju. Šef bečkog ÖVP pozvao je Al-Ravija da izda zvanično saopštenje po pitanju spomenute izjave.

„Želimo brzo i kompletno objašnjenje. Ne smemo tolerisati ovaj i slične ispade koji se kose sa našim naporima u domenu integracione politike“, zaključio je Juracka.

Al-Ravi je u međuvremenu priznao da je razgovarao sa novinarom egipatske novinske agencije, ali odlučno demantuje da je ikada izneo takvo poređenje.

„Advokat Socijaldemokratske partije Beča trenutno se bavi ovim slučajem i ispituje mogućnost tužbe protiv prevodioca ili autora spomenutog teksta“, saopštio je generalni sekretar SPÖ u Beču, Georg Nidermilbihler.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track