TRI GODINE JE DRŽALI U PODRUMU: Seksualna robinja sa Kosova traži azil u Austriji!

Bila zatočena u Švajcarskoj

TRI GODINE JE DRŽALI U PODRUMU: Seksualna robinja sa Kosova traži azil u Austriji!

Austrija -
Navodno joj je nepoznati čovjek sipao narkotik za silovanje, nakon čega ju je odveo u podrum, gdje je bila sve do pre dve nedelje

BEČ - Državljanka Kosova, koja tvrdi da je bila prisiljena na prostituciju u Švajcarskoj i da su je duže od tri godine držali kao seksualnu robinju u podrumu, zatražila je azil u Austriji.

Reč je o 19-godišnjoj devojci, koja je bila maloletna kada su je prisilili na prostituciju. Uspela je da pobegne tek pre dve nedelje, a utočište je našla u tirolskom gradu Inzbruku, gde je zatražila azil. Policajci iz policijske stanice u Inzbruku koji su dežurali 22. oktobra, kažu da su bili zaprepašćeni kada je u stanicu ušla mlada devojka koja tvrdi da su je od početka 2012. godine prisilno držali u podrumu.

Navodno joj je nepoznati čovjek sipao narkotik za silovanje, nakon čega ju je odveo u podrum, gdje je bila sve do pre dve nedelje. Iz podruma su je izvodili samo kada su je vodili na rad u jedan bordel u Švajcarskoj.

"Kako nam je ispričala, konstantno su joj prisilno davali narkotike, posebno kokain, pre odlaska u bordel", kaže Kristof Hundertpfund iz tirolske policije.

Ona je rekla da su s njom u podrumu su bile zarobljene još tri devojke, koje su takođe bile prisiljene na prostituciji. Austrijska savezna policija je o ovom slučaju odmah informisala kolege u Švajcarskoj. Tamošnja policija izvršila je pretres jedne kuće i tom prilikom uhapsila dvojicu muškaraca, osumnjičenih za organizovanje prostitucije. Tokom pretresa pronađena je i veća količinu narkotika.

Zasad nije poznato da li je švajcarska policija pronašla i ostale tri devojke, niti se zna njihova sudbina.Devojka sa Kosova smeštena je u Centar za podršku žrtvama zlostavljanja u Austriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track